Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2009 13:41 - 10 от най-загадъчните болести на съвремието...
Автор: dostin Категория: Други   
Прочетен: 4548 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2009 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


10 от най-загадъчните болести на съвремието...

 


1. Болестта на “пълзящата кожа”.
С нея учените се сблъскаха съвсем наскоро. Симптомите й наподобяват кадри от научно-фантастични филми. Страдащите от това загадъчно заболяване усещат, че под кожата им като че ли пълзят насекоми. По-късно на тези места се появяват отворени рани.

2. Синдромът на хроничната умора. Много хора погрешно приемат обикновената умора за синдром на хроническата умора. Страдащите от този синдром не могат да станат от леглото в продължение на дни. Те просто нямат сили за това, въпреки че се хранят нормално и не са подложени на никакви физически и умствени натоварвания.

3. Болестта на Крейцфелд-Якоб (спатистическа псевдосклероза). Тази болест е по-известна като “луда крава”. От нея човек може да се зарази в резултат на храна, съдържаща месо на болно животно. Всички случаи на това заболяване сред хората до момента завършват със смърт. Все още не е открито никакво лекарство срещу нея.

4. Шизофренията. Тя е едно от най-загадъчните психически разстройства. Човекът, страдащ от това заболяване, не може да прави разлика между реалност и фантазия. За шизофренията са характерни симптоми като халюцинации, несвързана реч, мании. Учените не са успяли да разработят тестове, с помощта на които да се открива болестта на по-ранни стадии от нейното развитие.

5. Автоимунните нарушения. Към тях се отнасят такива болести като кожната туберкулоза и морската болест. Тези болести са много и всяка една има индивидуален характер. Затова причината за тяхното възникване остава загадка за учените.

6. Алотрифагията. Тази болест се нарича още извратен апетит. При някои хора възниква физическата или психическата потребност... . да ядат например тебешир, хартия, стъкло или пръст. Някои учени свързват заболяването с недостига на минерали в организма, но това са само предположения - точните причини за нея не са установени.

7. Птичият грип. С това заболяване учените се сблъскаха наскоро. Човекът няма изграден имунитет към тази разновидност на грипния вирус и затова той се смята от специалистите за голяма потенциална опасност от пандемичен взрив. До момента има известни неколкостотин случая на заболели от птичи грип хора, като в приблизително половината от случаите заболяването е довело до смърт. Разработването на ваксина срещу него все още е в ход

8. Настинка. Тази невинна на пръв поглед болест може ежегодно да нанесе на световната икономика поражения за милиарди долари. Поради
настинка всеки ден от работа отсъстват милиони хора в целия свят. Учените не са създали ефективна ваксина, тъй като на практика заболяването се причинява от стотици видове вируси.

9. Болестта на Алцхаймер. Със старостта при много хора се влошава паметта, но при страдащите от тази болест това влошаване е бързо и необратимо. Причината за болестта остава неизвестна, поради което няма и ефективно лечение.

10. СПИН. Първият случай на заболяване от СПИН е бил констатиран преди 25 години. Днес ХИВ-вирусът е разпространен навсякъде. Особено силно страдат от него африканските държави. Медикаменти против СПИН все още няма.


Тагове:   болест,


Гласувай:
0



1. dostin - Разболях се...
15.04.2009 13:43
....добре, че не е нещо от тия в списъка....:)направо съм си №8....:)))
цитирай
2. dorichela - ....
15.04.2009 14:15
И все пак си бацил :) Да оздравяваш!
цитирай
3. анонимен - Тя запищя и с яйцето, силно го шибна в лицето,
15.04.2009 16:24
Великденски помагачи
Ел. Багряна

Станаха рано децата, да боядисват яйцата.
Мама боите размива, всекиму в канче налива.
Любо червената иска, Петя за синята писка,
Гого се вдигна на пръсти, жълтата грабна чевръсто.
Най-подир за Лиляна, само зелена остана.
Мама им сложи яйцата и посъветва децата:
Умни и мирни бъдете, дрехите чисти пазете!
Но щом тя вънка излезе, дяволът сякаш, че влезе:
Любко катурна боята право на Петя в полата.
Тя запищя и с яйцето, силно го шибна в лицето,
Гого при тях се завтече, но си белята навлече:
двамата, кой както свари, нему яда си стовари.
Бутаха маси, столове, цапаха бузи, носове.
Викна да плаче Лиляна, цяла в зелено заляна.
Мама отвори вратата и що да види горката:
Изпотрошени яйцата, вапцани цели децата!

цитирай
4. анонимен - Морска болест
15.04.2009 18:43
Откога морската болест стана автоимунно заболяване бе, вие луди ли сте с тия тъпотии.
цитирай
5. gift4good - Hello With Love, i am Gift, single ...
15.04.2009 20:18
Hello With Love,
i am Gift,single never married, tall slim,and fair,that loves sightseeing and reading,i viewed your profile and got interested in knowing you more for important discussion,could you please reply to me via my mail address (gift_wani@yahoo.co.uk) so that we will know each other very well.i will send my pics later.
Thanks
Gift.
(gift_wani@yahoo.co.uk)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dostin
Категория: Забавление
Прочетен: 1210498
Постинги: 204
Коментари: 750
Гласове: 1826
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031